Zappa

Hoi! Ik ben Zappa, een Haflinger van 11 jaar oud. In de stal hoor ik ze wel eens fluisteren, dat ze mij een “lekker ding” vinden. Eerst werd ik daar nogal zenuwachtig van, want ik dacht, oh oh foute boel, dat heeft vast iets met eten te maken!!! Later vertelde Bo (mijn Haflingervriendje) mij, dat dat betekent dat ze mij een mooi en leuk paardje vinden om te zien. Mmh, dat klinkt in ieder geval een stuk beter! Verder ben ik nogal een lolbroek en vind het dus geweldig om af en toe een geintje uit te halen in de les. Even een stukkie scheuren met een bokje erbij bijvoorbeeld! Maar over het algemeen ben ik zeer ruitervriendelijk hoor en heb dan ook een eigen Zappa-fanclub. Dressuur en springen, daar draai ik mijn hoef niet voor om. Kom in de dressuur uit in de L-klasse en doe altijd erg goed mijn best. Als het lopen in de lessen me een beetje te veel wordt, geef ik mezelf weleens een dagje vrij. Ik zorg er dan voor dat ik niet helemaal zuiver loop (beetje oefenen, heb je zo onder de knie!) en dan weten ze dat ik even wil relaxen. Even maar hoor, want ik ben een harde werker. Hé daar komt mijn avondmaaltijd, nou dan ga ik er gauw vandoor want eten doe ik ook heel graag. Mjammie mjammie! Groetjes van Zappa.

Mona

Hoi, hoi Mona is mijn naam. Eigenlijk heb ik niet meer zoveel tijd, maar ik zal toch even iets over mezelf vertellen. Heel snel even dan hoor! Ik ben een heel mooi merrietje om te zien, zeggen ze; géén idee!?! hoor, want ik heb natuurlijk helemaal geen tijd om 's morgens voor de spiegel te staan. Dus nou ja 't zal wel. Eigenlijk kwam ik als een soort kadootje voor de manege. "Fijn", dachten ze "een lekkere rustige pony van 18 jaar, dat is leuk voor de peuterlessen."  Hahaha, wat een grap, ik ben namelijk 's werelds meest supersnelle turbo racepony! Ik heb echt altijd haast,waarom weet ik eigenlijk zelf ook niet. Ik houd gewoon van een beetje tempo in het leven! Maarre... ze zijn wel heel blij met me hoor, gelukkig. Ik  zet verder namelijk écht geen stap verkeerd, veel kinderen vinden 't dan ook hartstikke tof om op mij te mogen rijden. Dat snap ik wel, is vast net zo spannend als een rondje in de achtbaan! Nou ik moet gauw weer gaan hoor!   Doeiiii Mona

Chez-Nous

Hallo allemaal!! Ik zal eens een stukje over mezelf vertellen. Ik heet Chez-nous, ben 6 jaar oud (ben dus in '94 geboren) en sta al mijn hele leven op de Barrage (ben er geboren). Mijn moeder is Bonny en daar sta ik ook naast (aan de rechterkant en aan mijn linkerkant staat Mona, maar die vind ik niet zo aardig en dat laat ik ook regelmatig merken!) Mijn vachtkleur is zwart met 4 witte voetjes en een wit kolletje op mijn voorhoofd. Heel veel kinderen vinden mij lief en komen me altijd wat lekkers brengen, maar ik kan ook af en toe een dondersteen zijn! Ik kan ook heel hard gaan rennen als ik iets eng vind (bijv. onweer, een klapperende deur enz.) Ik kan ook heel hard gaan als ik iets heel leuk vind, want ik mocht een keer mee met de rottemerentocht van de instructieweek en de kinderen die mee waren die wilden een stukje hard gaan en ze stonden verbaasd te kijken dat ik de paarden kon bij houden (want ik was de enige manegepony die mee was, de rest waren allemaal manegepaarden). Ik ben ook een keer meegeweest naar het dorp omdat het Koninginnedag en toen kwamen er enge scooters voorbij, maar ik ben goed bij de groep gebleven (knap hé?) Dit was het volgens mij wel weer! En je weet als je toevallig in de buurt bent mag je altijd wat lekkers brengen. Hoefjes en 4 witte voetjes  Chez-Nous!

Bonny

Hi allemaal, ik ben Bonny, mijn kleur is donkerbruin en heb achter 1 wit voetje. Ik zorg ook altijd dat dat voetje echt wit is en mijn vacht goed glimt, want ik moet er goed uitzien voor al die knappe ponymannen. Ik ben 12 jaar jong en sta al 9 jaar op de manege. Ik zal wat over al die tijd op de manege vertellen: Toen ik 3 was en nog niet bereden kon worden heeft de manege mij gekocht want ze wisten niet dat ze eigenlijk 2 pony's kochten want ik was drachtig. Ik leerde van Stephanie alles wat ik nu weet en ging er steeds beter uit zien. Mijn veulentje Soraya werd in 1991 geboren. Stephanie heeft haar gekocht. Toen mijn buurvrouw in 1992 een veulen kreeg was ik zo jaloers dat ze in 1993 een heel kanp hengstje hebben uitgezocht en ze hebben mij gekoppeld. daar kwam Chez-Nous van. Daarna heb ik nog een kind gekregen alweer een merrie Mistral. Tegenwoordig staat Mistral ergens anders en Chez-Nous staat nog steeds naast me. Met rijden snap ik nu alles en rijd heel braaf in de kinderlessen mee. Springen vond ik vroeger heel eng, maar nu kan ik het erg goed en vind het ook nog eens heel leuk. Alleem achteruit mijn stand uitlopen vind ik nog steeds erg eng. Omdat iemand mij een keer vast heeft laten staan toen ze me achteruit duwde. Maar gelukkig heb ik nu ruimte zodat ik me om kan keren. Ik hoop dat jullie een keertje langskomen en neem maar iets lekkers mee want dat vind ik heerlijk. Groetjes Bonny!

Gabi

Hallo allemaal, ik ben Gabi, een fjordenmerrie van 14 jaar jong en sta nog maar kort op de manege. Mijn eigenaar is Bart, hij wilde me al heel lang hebben, maar ik was niet te koop. Uiteindelijk een paar maanden geleden lukte het ineens wel en daarom sta ik nu op de manege. Ik heb een aantal jaren op het land gestaan en daarvoor ben ik naar de keuring geweest, ik ben voor een fjordenmerrie goedgekeurd. Toen ik op de manege kwam was ik heel dik en had lange manen en een lange dikke vacht. Ik stond er nog geen dag en toen werd mijn vacht eraf geschoren en ook mijn manen gingen eraf want een fjord hoort stekelachtige manen te hebben, dat hoort bij het ras. Daarna moest ik gaan werken aan mijn conditie en die opbouwen deed ik aan de longeerlijn. Na 3 dagen gingen Carolien en Melanie mij uitproberen hoe ik was met zadel op, nou ik was heel braaf, zo braaf dat Carolien gelijk op mijn rug ging zitten. Ik was blijkbaar erg grappig want ze kregen allebei de slappe lach toen ik ging lopen. Nadat ze wisten dat ik braaf was mocht ik de lessen in, ik ga vaak erg hard omdat ze in mijn mond gaan hangen en dan ga ik nog harder. Ik kan heel goed springen maar wel vaak met stangebit in anders kunnen ze mij niet meer sturen. Met poetsen ben ik erg lief alleen met voeren is er vaak ruzie met Shanna maar in de bak is ze mijn vriendin. Jullie weten nu wat meer over mij. Hoefjes Gabi!

Suddenly

Hallo allemaal. Ik zal me even voorstellen, ik ben Suddenly. en in januari 2000 3 jaar geworden en ben best wel erg ondeugend. Ik woon nu ongeveer 4 en halve maand op manege de Barrage en daar heb ik het erg naar mijn zin. Mijn buren zijn ook heel erg gezellig, ze heten Kiwi en Icarus. Als ze weggaan ga ik altijd heel erg hinniken omdat ik ze dan mis. Ik loop al mee in de lessen en ben (dat zeggen de mensen) voor mijn leeftijd heel erg braaf! Ik ben in de les nog steeds wel veel aan het leren, maar als het echt te moeilijk wordt, ga ik altijd heel hard door de bak heen. Vooral als Danielle Veenman op mijn rug zit vind ik hard gaan in de bak heel erg leuk. Dat vind zij volgens mij niet zo erg want ik krijg na de les altijd veel lekkers van haar. Zoals jullie weten sta ik ook op het manegepaardenland. Ik word veel beschermd door Merlijn, dat is best lastig want hij laat me niet met rust. Ik hoop dat jullie nu genoeg weten van mijn paardenleven. Tot de volgende keer, Suddenly

terug  volgende