Shanna

Hi! Houd je van mooie tinkermerries met veel uitstraling, maar vind je ze bijna nooit? Stop dan nu met zoeken, want hier ben ik! Mijn naam is Shanna en ik ben 10 jaartjes jong. De kleur zwart overheerst op mijn slanke, maar gespierde lichaam en men zegt dat ik 'een mooi koppie' heb. Ik ben een ijverig type en doe altijd 100% mijn best. Ik houd niet van sloom gedoe en loop dus altijd graag een beetje door. Dressuur vind ik best moeilijk, maar ik kan wel heel mooi lopen (zegt men). Springen vind ik helemaal top, beetje actie, joepie! Met buitenritten loop ik vaak voorop, ben namelijk niet bang uitgevallen en schijn een goede 'bumper' te zijn! Wil je me inspannen en een stukje met met me mennen, dan vind ik dat ook prima. Oftewel, ik ben een zeer veelzijdige moeder. Vorig jaar ben ik namelijk bevallen van mijn schattige merrieveulentje Serena. Nu iets minder schattig, want ze is al flink uit de kluiten gewassen en behoorlijk aan het puberen! Serena is veel ziek geweest en daarover heb ik me natuurlijk flink wat zorgen gemaakt. Gelukkig gaat 't nu weer heel goed met haar en woont ze lekker op zichzelf. Ik heb dan ook mijn hobby's weer opgepakt en heb mijn oude figuurtje weer terug! Bye, groetjes Shanna (en Serena)

 

Madam

Dag, mijn naam is Madam, ik ben een merrie van 18 jaar en sinds ongeveer 6 jaar op de Barrage. Ik heb het voorrecht om in een box te wonen omdat ik  m'n spieren niet meer zo soepel kan houden. Ik ben een echt workaholic en loop altijd. Vijf jaar geleden heb ik een affaire gehad met Kashmir, een jonge voshengst van toen 3 jaar (hij moest wel even oefenen, hoor....) waar mijn dochter Oprah uit geboren is. Ik vind het heerlijk om te moederen dus was erg blij met haar. Ze is inmiddels niet meer van de manege, maar staat nog wel hier in de buurt op stal, dus af en toe zie ik haar nog weleens. Verder hoop ik nog lang mee te gaan, en wie weet kom ik nog wel een keer zo'n lekker ding tegen als Kashmir....!  

Amon

Hallo allemaal, ik ben Amon en ongeveer 10 jaar oud. Ze kunnen niet zo goed zien aan mijn tanden hoe oud ik ben. Ik ben een heel braaf paard met opzadelen en poetsen, ze kunnen ook met mij troetelen met poetsen dat vind ik zo lekker dan ga ik staan slapen. Ik woon nog niet zo lang op de manege, mijn buren Jupiter en Merlijn zijn allebei erg sjagerijnig met voeren dan slaan ze altijd tegen de tussenschotten aan. Ik sta altijd te hinniken als ik eten krijg. Toen ik kwam kon je mijn ribben tellen daarom hinnik ik altijd met voeren zodat ze me niet vergeten. Carolien moest mij uit proberen met rijden want ik was voordat ik kwam nog niet zo lang gecastreerd. Daarom mocht Carolien mij rijden. Met rijden ben ik heel braaf, srpingen kan ik heel goed en erg hard zeker als ik denk dat ik goed kan springen. Dressuren vind ik moeilijk, ik kan nog niet goed rechtuit lopen en buigen vind ik erg vervelend en ga dan harder lopen dat vind ik makkelijker. De volgende keer vertel ik meer over mezelf dan sta ik wat langer op de Barrage en ken ik de mensen en de paarden wat beter. Hoefjes van Amon!

 

 

Merlijn

Hoi, ik ben Merlijn en ben 6 jaar oud en een ruin. Ik ben eigenlijk een schimmel maar zo zie ik er niet vaak uit, want ik ben een erg vies paard, als er een vuile plek in mijn box is, ga ik er in precies in liggen rollen, dan weten jullie wel hoe ik er daarna uitzie. Voordat ik op de manege kwam heb ik veel gesprongen, daarom was ik in het begin best moeilijk te rijden. Ik was nooit recht gereden en daarom ben ik iet of wat scheef gegroeid. Nu gaat het al veel beter, mijn lichaam wordt langzaam met zorgvuldig rijden rechter. Ik ben ook erg stug in mijn mond, omdat ze vroeger waarschijnlijk alles op de handen deden en niet met gewicht en benen. Ik heb ook veel last van mijn rug gehad, daarom hebben ze mij 14 dagen alleen maar gelongeerd en daar knapte ik heel erg van op en mijn schoft is nu ook genezen. Met rijden doe ik erg mijn best, dressuur vind ik moeilijk dan ga ik harder lopen, dat is makkelijker. Springen vind ik makkelijker en dat doe ik graag. Ik spring over alles heen als het moet. Ik heb ook 2 stalmaatjes, rechts van mij staat Amon en links van mij een schimmel merrie. Zij is een stuk schoner dan ik, maar ja ze moeten toch wat te doen hebben als ze mij komen poetsen en willen rijden toch? Hoefjes Merlijn!

Valerie

Hallo iedereen, ik heet Valerie en ben een merrie van 8 jaar jong, ik heb een lichtbruine kleur. In de paardenwereld is het zo als je bruin bent dat je manen en staart zwart zijn, dus die heb ik ook evenals mijn benen. Dat zwart staat me goed al zeg ik het zelf. Alleen als ik ouder wordt wil ik wel een kleurspoelinkje want anders zie je mijn grijze haren zo goed. Ik ben geboren in Letland, vandaar uit ben ik verhuisd naar Nederland en kwam ik bij manege de Barrage te staan. Waar ik nu ongeveer 3 en half jaar met veel plezier sta. In het begin vond ik het rijden heel erg moeilijk. Omdat ik het niet erg gewend was, slingerde ik heel erg en moest erg nadenken welk been ik moest optillen. Ik ontdekte wel dat als je erg langzaam ging lopen het makkelijker ging, dus dat heb ik mezelf aangeleerd. Waardoor ik erg geliefd ben bij de net beginnende of nog angstige ruiters. En dat is erg prettig want nu hoef ik ook niet zulke moeilijke dingen te doen in de les. Springen doe ik wel heel braaf maar ik vind het onzin om snel of hoog te springen: een hindernis is een hindernis allemaal even moeilijk. In het bos lopen vind ik altijd heel relax, lekker buiten lopen. Zomer's als we in het land lopen is Madam mijn grootste vriendin en lopen we altijd zij aan zij. Als we uit de wei worden gehaald wil ik eigenlijk het liefst met haar mee in haar stal. En dan loop ik altijd de verkeerde stal in. Dat vinden de mensen niet leuk. maar je moet toch op de een of andere manier laten blijken dat je bij je vriendin wilt blijven? Ik hoop dat jullie mij een beetje hebben leren kennen en een keer langs komen om een keer op mijn rug lekker te relaxen. Groetjes van Valerie!

Floss

Hallo, Ik ben Floss. Ik sta vanaf maart 1999 op de manege, ben 6 jaar jong en het grootste manegepaard wat ze hebben. Mijn schofthoogte reikt namelijk over de 1.85, maar voor een clydesdale is deze hoogte helemaal niet raar. Ondanks dat ik zo groot ben rijden de mensen toch graag inde les op mij (meesten hebben wel een trapje nodig). Ik heb een paar echte fans en de rest hoor ik ook nooit klagen. Nu doe ik ook altijd erg goed mijn best in de les, Soms vind ik wel iets moeilijk zoals in het begin springen. Ik kon er gewoon overheen lopen, later dacht ik dat je de balken mee moest nemen en dat kon ik als de beste. Opeens had ik door dat je erover heen moest springen, en weet je daat is nog best lollig, je kan in ieder geval lekker jolig doen. Het liefst rijd ik in het bos, gelukkig maken we zomers veel buitenritten. Ook willen ze me graag voor de wagen hebben. Het tuig is er al maar nu nog een passende wagen. Ik hoop dat die snel komt want wagens trekken schijnen clydesdales heel goed te kunnen. Dat komt omdat ze vroeger bij de boeren op het land werkten en daar ploegen en hooiwagens moesten trekken. Dus zo'n wagen vol met kinderen moet voor mij een peuleschil zijn. Ik ga nu stoppen met over mezelf vertellen want ik hoor dat we weer naar de wei mogen en dan kan ik mijn vriendinnetjes Shanna en Djali toch niet laten wachten? Groetjes van Floss

 

terug  volgende