Serena

Zo eindelijk, ik hoorde dat ik de laatste was die een stukje moest maken voor deze website, komt natuurlijk omdat ik de jongste ben, dat is ook zo, maar zeker niet de kleinste. Ben al bijna net zo groot als mijn moeder Shanna en ben pas anderhalf jaar nu.Het eerste jaar van mijn leven ben ik 2 x zo ziek geweest dat iedereen bang was dat ik het niet zo overleven, maar ben heel sterk hoor! Vorige zomer mocht ik daardoor aan de overkant op het land staan, dat was heerlijk. ik hoefde zelfs 's nachts niet naar binnen. In de winter moet ik wel op stal, maar we hebben een mooie uitloop gekregen dus ik kan de hele dag spelen met Flynn en Jaap en Arie en soms komen Carolien en Melanie of Margot mij halen en dan proberen ze mij te leren hoe ik balkjes moet lopen of zo, gaat steeds beter, maar gooi ze vaak nog om hoor anders denken ze dadelijk dat ik een wonderpaard ben (ben ik eigenlijk wel hoor, maar dat hoeven ze niet te weten) Ook hebben ze al een keer een raar ding (zadel) op mijn rug gelegd, nou ze doen maar als ze dat leuk vinden. Ik vind alles prima en wil graag alles leren.Wat een lang verhaal vinden jullie niet? Ik stop ook hoor zie dat ze met water aankomen en ik heb dorst! ......hoefje van Serena

Flynn

Hallo, Ik ben de stoerste pony van de hele wereld, jullie weten vast wel over wi ik het heb. Over mezelf en mijn naam is Flynn. Ik ben een welshponytje en de mensen zeggen dat ik op Nikita lijk, alleen vind ik dat ik mooier, schattiger en stoerder ben. Dat is natuurlijk waar! Ik ben de afgelopen zomer ingereden door Daniëlle. Totdat ik in de lessen ga lopen, rijden Daniëlle en Saskia op mij, Met rijden ben ik wel lief, maar ook wel ondeugend. Ik sta bij Louise in de tuin samen met Serena, Jaap en Arie. Daar lopen we vaak op een pleintje wat speciaal voor ons is gemaakt. In december van 2000 is de waterleiding bij Jaap en Arie in stal gesprongen en toen moesten de mensen van de manege ons elke keer water komen brengen. Ik ga nou verder met eten.. dag dag dag ...hoefjes Flynn.

 

Jolly

Hallo iedereen, Mijn naam is Jolly en ik sta tegenwoordig samen met Scooter in ons eigen stalletje achter de manege. Eerst heb ik 3 jaar met Flynn samen gewoond, we begonnen in de tuin van de manege en later mochten we samen in een box in de tuin van Louise. Daar heb ik ook mijn veulentje verloren (snik). Vaak gaan we los met de hele groep ikke, Flynn, Scooter, Jaap en Arie en Serena (aan haar heb ik echt een hekel, ik weet niet waarom maar het is gewoon zo!). En soms mag Famke, dat is echt mijn grote vriendin, erbij.Verder nemen ze mij ook wel mee om in het bos te gaan wandelen...pffffff..ze vergeten dan wel eens dat ik van die korte beentjes heb, maar ik vind het wel heel leuk! Nou dat was het dan...groetjes en een hinnikje van Jolly

 

     

Jaap in de winter en in de zomer

Hallo Allemaal, Ik ben Jaap en ik ben de enige van de hele manege-familie met twee foto’s! Dat komt omdat ik een “tover”shetlander ben. Begrijp me goed, geen toverbal maar een toverpony. In de winter ben ik namelijk bijna helemaal wit en zomers ben ik bruin net als mijn maatje Arie. Eigenlijk kan je mij geen manegepaard noemen want ik hoef natuurlijk niet te werken. Ik ben sierlijk aanwezig dat is mijn werk. Sommige mensen noemen mij een mini-Belg. Dat komt door mijn zware behang. Je weet wel, harige pootjes en heel erg dikke manen. Ik kan prachtig draven samen met Arie, dan lijken we een echt mooi span. Arie is natuurlijk mijn grootste vriend en ik heb ook een vriendin. Dat is Serena die prachtige jonge Tinker-merrie. Met Flynn kan ik het ook goed vinden, joh, ik ben gewoon een sociaal wonder. Dit ben ik dus en kom jij je nou ook maar eens voorstellen. Tot ziens dus? (geschreven door Mattie Rozeboom)

Arie

Hallo ik ben Arie de minishetlander. Ik ben ongeveer 74 à 75 cm hoog. Ik vind peen het lekkerst daar wil wel wat voor doen. Ik heb ook een beste vriendje Jaap, samen ontsnappen wij weleens. Weet je hoe ik dat doe? Ik zet mijn tanden om het ringetje van de deur en duw dan met mijn hoofd tegen de deur! Ik heb ook een hele bult op mijn hoofd van het duwen. Ik word natuurlijk ook verzorgd door Tessa en Jaap door Claudette. Soms gaan ze ons longeren en dan doet Jaap het wel maar ikke niet hoor, ik vind dat helemaal niet leuk. We zijn ook een keertje naar het bos geweest toen gingen we bij de bizons kijken, maar daar ligt een wildrooster, ik wilde er eerst wel over maar later niet meer, ze wilden mij tillen maar daar was ik toch te zwaar voor, uiteindelijk ben ik er toch overgegaan! Toen zijn we meteen terug gegaan. Nou ja ik zie jullie vast nog wel eens dus hoefjes en likjes. Arie! (Tessa v.d. Ham heeft dit voor mij opgeschreven, aardig hé)

Scooter

Hallo allemaal, ik heet Scooter en ben een bonte zwarte shetlander van 14 jaar oud. Ik kwam op de manege als 5 jarige en kom bij een boer vandaan die mij als 3 jarige had gekocht voor zijn 3 jarige zoon. Ik was daar niet zo geschikt voor dus heb 2 jaar lang niets gedaan en toen ben ik hier op de manege terecht gekomen als verzorgpony voor Erwin en ook als manegepony, daar ben ik niet voor geslaagd. Ik ben een erg eigenwijze shetlander die doet wat ikzelf wil, dus kinderen eraf gooien als ik geen zin had om te werkenof als ze mij een onterecht tikje met de zweep gaven. Ik woon nu achter de manege samen met Jolly, daarvoor met Freya, Juna en Marsha, deze zijn allemaal aan het verhuizen gegaan en daarom heb ik nu een nieuwe vriendin. Zoals jullie weten ben ik dit jaar erg ziek geweest, zo ziek dat ik bijna dood was gegaan. ik kon bijna niet lopen en als ik had gelopen moest ik bijna de hele dag slapen, door de goede zorg van de mensen en de veearts ben ik er gelukkig helemaal bovenop gekomen, ben ik weer aangekomen (was aardig wat kilootjes kwijtgeraakt) en Jolly, niet te vergeten, heeft mij heel veel gesteund toen ik ziek was. Ik ben nog steeds heel eigenwijs maar ook wel heel lief hoor. Tot de volgende keer. Hoefjes van Scooter!

terug