Instructieweken zomervakantie 2000

Met dank aan Marieke, Kendra, Marielle, Wanda, Deborah en Marijke!

Wij als leiding, zijn gevraagd om even een verhaaltje te vertellen over de instructieweken. Wij vinden het eigenlijk altijd leuk om te helpen, hoewel het soms erg vermoeiend is om al die drukke kinderen in toom te houden. Wat er zoal gebeurd in zo'n week is springen, dressuur, carrousel, western, bosritten en vooral veel spelletjes.Als de week voorbij is krijgen we altijd veel positieve reakties van de ouders, maar vooral ook van de kinderen. Wij en de kinderen hebben het altijd erg naar onze zin en we hopen dat het nog lang doorgaat met deze weken. Wanneer alle weken voorbij zijn, is er een bonte avond, waar alle kinderen en leiding blijven slapen op de manege onder leiding van Astrid.

                                    Op- en afstap les van Mattie.

                       Op vrijdag is er altijd pannenkoeken eten en wat denken jullie wie er de meeste eet?

                                                           Juist! Onze Marja.

Wat stukjes geschreven door de kinderen.

"Het is hartstikke leuk en gezellig!! Donderdag gingen we een rottemerentocht houden, dat as vermoeient, maar gezellig. Ik reed daar naast Patrick Bravenboer met Norma en ik met Lady en dat ging heel goed. Norma beet twee keer op haar bit"  geschreven door Rivo, Patrick en Samantha.

"De instructie week wan dit jaar was weer heel leuk. We hebben elke dag 2 uur gereden en op donderdag hadden we een tocht van 3 uur, Behalve het rijden hebben we de pony's natuurlijk ook goed verzorgd. Op de 2e dag gingen we western rijden, dat was best moeilijk, maar er is niemand afgevallen" geschreven door Pauline, Veronique en Peggy.

"De instructie week iséén week op de manege waarbij je iedere dag de pony die je gekozen heb mag verzorgen en berijden. Maar er is natuurlijk meer: je gaat onder andere western rijden, een rottemerentocht 3 uur lang, zonder beugels rijden en nog veel meer. Dus het is zeer de moeite waard om mee te doen. Wij vinden in ieder geval van wel!" geschreven door Debby, Chantal en Michelle.

'Maandag: na gepoetst hebben, gingen we in de bak dressuur rijden toen eten en daarna naar het bos. Dinsdag: poetsen, westernles van Sarie, later op de dag naar het bos geweest. Woensdag: gepoetst, een uur dressuur en uur gesprongen, daarna spelletjes gedaan (zonder paarden). Donderdag: gepoetst, rottemerentocht gemaakt, wat we toen hadden gedaan was minder. Vijdag: in de ochtend gepoetst en een heel leuke speurtocht gedaan, ook dressuur gereden en daarna pannenkoeken!!!'s middags spelletjes te paard in de bak" geschreven door Sabiene, Anouk, Anne en Fleur.

                                                carrousel rijden

"Wij Laura, Astrid, Roxanne en Lieke hadden gekozen Zappa, Shanna, Lady en Bonny. Wij vonden het best spannend de eerste dag, maar toch heel leuk. Het was leuk wat we gedaan hebben, maar vooral het rijden, soms waren de pony's vervelend of lief maar toch was het leuk deze week". geschreven door Laura, Astrid, Roxanne en Lieke.

"Toen we aan kwamen gingen we eerst pony's verdelen (loten). Wij hadden Gabi (Robin), Djali  (Monique), Siera(Suzanne) en Nikita (Gina).We hebben lessen gereden (dressuur en sprngen) die werden gegeven door Carolien, Ciska en Marja, We hebben ook nog een western les gehad van Sarie (zij is van White Blanket). We hebben de rottemerentocht gereden alleen is Debora van Morris gevallen (Morris viel zelf ook) en moest naar het ziekenhuis. (het gaat goed met haar, ze hoefde niet te blijven). We raden dan ook iedereen aan om op instructie weken te gaan". geschreven door Robin, Monique, Susanne en Gina.

                                                     

                            Terug van de Rottemeren.

"Het was heel gaaf, b.v. de Rottemerentocht, de speurtocht met het paard enz.De groep was gezellig en de leiding was ook tof. We: Peter, Alex, Patrick en ik Hanneke hebben het heel gezellig gehad. Jammer dat de week voorbij is.groetjes + xxxjes + hoefjes aan Chez-Nous, Ginger, Zappa en de superlieve Jupiter. P.S. mijn verjaardag kon niet beter in de instructieweek." geschreven door Hanneke.

                                        Spel op de parkeerplaats

"Het was heel leuk. We hebben onder andere gesprongen , buitenritten gemaakt, puzzeltocht gedaan en op de laatste dag veel pannenkoeken gegeten. Eentje heeft er 14 opgegeten!!! Door deze week zijn de paarden heel schoon." geschreven door onbekend groepje.

"De eerste dag hebben we gesprongen en een gewone les. De tweede dag hebben we de rottemerentocht gehad en we hebben gepoetst. Op woensdag gingen we een rondje Skiberg gereden, met galop sloegen de paarden op hol en we hebben nog veel leuke dingen gedaan." geschreven door onbekend groepje.

                                 Prijsuitreiking aan het eind van de week

"Het was een leuke week, we hebben veel dingen gedaan zoals springen, western, carrousel maar de rottemerentocht en de speurtocht te paard waren het leukst. De groepen waren erg gezellig en de leiding natuurlijk ook. Als je niet bent geweest heb je echt wat gemist dus kom volgend jaar ook. groetjes." geschreven door Evelien, Irma, Mandy B en Anjo-Niki.

"De Instructieweek was heel leuk en we hebben veel geleerd. We hebben een springproef gemaakt voor de open dag op 30 september, western gereden, gemend, gelongeerd en gezwommen en de rottemerentocht gereden." geschreven door Melanie en Mirelle.

"De instructieweek was erg leuk en leerzaam. We hebben leren longeren, mennen, westernrijden, ook hebben we een springproef voor de open dag in elkaar gezet. De laatste dag hebben we een tocht rond de rottemeren gemaakt, pannenkoeken gegeten en gezwommen. De leiding was erg gezellig!" geschreven door Romy en Laurence.

                              Western les van Sari

"De instructieweek was erg leuk. De leiding was erg 'gezellig'. We hebben veel gedaan. Namelijk: longeerles, western, mennen, speurtocht te paard, rottemerenrit en gezwommen. Wij vonden het  super tof en we hopen dat we het volgend jaar weer hebben!" geschreven door Pauline en Laura.

Dit waren alle verslagen van de weken in 2000. Er volgt nog een klein verslag van de bonte avond (voor alle kinderen die hebben meegedaan aan de weken). Deze avond is gepland op 2 september a.s.