Nieuws (e-mail info@barrage.nl)

11 april 2003

Het is uiteindelijk gelukt. Jolly heeft een gezond hengstveulen gekregen met hulp van Lies, waarvoor onze hartelijke dank!! En natuurlijk ook de heel goede zorgen van Renske en Rianne! Zijn naam is daarom Mazzel!!!

januari 2003

Teije heeft uiteindelijk ook een nieuwe heel lieve baas gevonden: Melanie. Wij wensen ze samen alle goeds voor de toekomst!!!

27 juni 2002
Famke heeft een hengstveulen gekregen op 18 juni. Hidde heet hij. Het is een heel mooi groot veulen.

    

16 april 2002

Tjalko en Shanna hebben allebei een nieuwe baas gekregen. Wij wensen Marijn en Relia heel veel succes en geluk met hen.

28 maart 2002

Ter nagedachtenis aan Jaap, de shetlander die helaas afgelopen zaterdag verongelukt is.
Wij wensen Stephanie heel veel sterkte!!!

Hallo allemaal,
 
Ik wil iedereen hartstikke erg bedanken die mij bij het ongeluk van Jaap hebben opgevangen en erdoorheen hebben geholpen.
Zonder jullie was het allemaal niet gelukt en zouden we echt niet weten wat we moesten doen om de uitvaart te regelen.
Ik heb bijzonder geluk gehad dat er geregeld is dat ik op zo'n speciale manier afscheid van Jaap heb kunnen nemen, de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt heel erg bedankt hiervoor!
Ook is er een inzamelingsactie geweest om de uitvaart te betalen en er is binnen 30 minuten wel 250 euro opgehaald, dit had niemand ooit voor mogelijk gehouden dus hier wil ik ook iedereen voor bedanken!
Ik bedank nu gewoon iedereen omdat ik anders bang ben dat ik mensen vergeet te bedanken.
 
Het is heel erg fijn om op zo'n leuke manege te zijn, want iedereen weet wel wat je doormaakt omdat we natuurlijk allemaal van paarden houden, daar heb ik heel erg veel steun aan!
 
Iedereen hartstikke bedankt!!!!!!!!
 
Stephanie en Jaap

 

30 november 2001
Het zit er  op voor ons, het was erg moeilijk een goedlopend bedrijf zo te moeten afbreken, maar het belangrijkste is gelukt, de manegepaarden hebben allemaal een goed nieuw tehuis gekregen, helaas hebben Madam en Amon er maar kort kunnen van genieten. Alle pensionklanten hebben ook een nieuw onderkomen gevonden. Alle mensen die bij ons werkten, hebben  een andere baan. De inboedel is verkocht. De RMV de Barrage heeft ook zijn plek weer gevonden.  Dus al met al is alles nog op zijn pootjes terechtgekomen. Wij wilden iedereen heel hartelijk bedanken voor de steun van de afgelopen 10 jaar:  Bart, Marja, Stephanie, Hennie, Jaap, Christa, Anneke, Hans, Aad, Astrid, Ciska, Richard, Cock, Amy, Wolly, Ingrid, José, Marien, Carolien, Melanie, Sarie, Patricia, Alex, Erwin, Jenny, Bas, Marcel, Willem, Angelique, Gerard, de stalhulpen, de stagiaires, de pensionklanten, de lesklanten, de klaverjassers, de biljarters, de barklanten, de leveranciers en alle vrijwilligers!!!   Wij hebben ons manegebedrijf met veel plezier opgebouwd tot een winstgevende onderneming (tot 3 maanden geleden natuurlijk) wat zonder U allen niet gelukt zou zijn. Onze speciale dank gaat uit naar Astrid, Marien, Bart, Melanie, Carolien, Ciska, Henny, Jaap en Alex zonder wie wij deze  laatste moeilijke 3 maanden niet op deze fijne collegiale manier hadden kunnen afsluiten. Wij wensen een ieder veel geluk en paardenplezier in de toekomst.
Ron en Louise Dietz
 
4 november 2001
Madam heeft ons verlaten geschreven door Melanie Kool

Ik wilde nog even vertellen hoe het met mij verder is gegaan na de verhuizing van de Barrage naar mijn nieuwe eigenares Melanie Kool. Het was eerst de bedoeling dat ik van mijn pensioen  zou gaan genieten, na lang en met veel plezier gewerkt te hebben op De Barrage. Ik kwam bij een boer op stal te staan, die ook een hele grote wei heeft. Daar stond ik overdag's buiten met andere paarden, ik had al gauw een nieuwe vriendin van 25 jaar oud. Toen ik daar kwam was ik nerveus door de verhuizing, ik durfde niet alleen weg uit stal (waar ik samen met mijn vriendin en nog een ander paard sta) en ook niet naar het bos, met een ander paard erbij lukte dat wel. Doordat ik erg nerveus was kwamen er vochtbulten tussen mijn voorbenen in en mijn wangen gingen opzetten door het vocht. Mijn baasje heeft de veearts gebeld om te laten kijken naar die rare vochtbulten, toen de veearts er was heeft hij naar mijn hart geluisterd, dit klopte veel te snel en sloeg één keer over, daar tussendoor zat nog een geluidje, dat was dus helemaal niet goed. Ik had een zware hartafwijking, ik kan er weken of jaren mee door leven. Na een paar dagen was het vocht weg en ging het weer beter met mij, maar 3 weken later ging het ineens weer heel slecht, het vocht zat nu in mijn hoofd en ik was er erg ziek van. Ik kreeg medicijnen om het vocht af te drijven, dat werkte niet en andere medicijnen voor mijn hart zijn er niet. Mijn baasje moest een zware beslissing nemen, wat het beste voor mij was, want aan mijn hart was niets meer te doen. Mijn baasje heeft besloten en er voor gekozen om mij te laten inslapen (dit is gebeurd op 1 november). Ik wilde iedereen bedanken voor de leuke jaren die ik op de Barrage heb gehad. Ik heb heel kort van mijn pensioen kunnen genieten, maar heb er toch veel van genoten!
Madam
20 augustus 2001
Slecht nieuws voor iedereen: De manege STOPT!!! Na 8 en halve maand onderhandelen heeft de volgende huurder van het gebouw besloten niet ons bedrijf over te nemen noch voort te zetten. Dit betekent dat alle manegepaarden verkocht moeten worden en ook de hele inboedel van de manege, de kantine en de zaal boven. Dat is de reden dat wij helaas genoodzaakt zijn zo snel te stoppen met lesgeven om in ieder geval te proberen een goed nieuw tehuis te vinden voor de ponies en de paarden. Al het personeel moet ook tijd hebben om een nieuwe baan te vinden. Voor de mensen met inhaallessen van het afgelopen kwartaal en/of lessen te goed hebben op hun kaarten zijn wij iedere maandagavond van 7 tot 8 uur in de kantine aanwezig om het teveel betaalde terug te geven, dit tot 15 september. Wij willen iedereen heel hartelijk dank zeggen voor de afgelopen bijna 10 jaar. Wij hebben altijd met veel plezier voor U allen gewerkt!
26 juli 2001
Helemaal overleden is het oude messageboard probeer het nieuwe messageboard en hou me op de hoogte.
2 juli 2001
Volgens planning is de Website van locatie (op provider basis) verhuisd het kan zijn dat er zondag en maandag overdag wat moeite is geweest met het bereiken van de site, onze excuses hiervoor. Er is ook wat nieuws bij gekomen, aangezien dat het messageboard gezien het success van de laatste tijd meer op een chatbox begint te lijken leek het mij wel leuk om het weer is een keer On Line te zetten.  Weer een andere manier om je ei On Line kwijt te kunnen. al dus hoop ik dat dit nieuwe item normaal gebruikt wordt. Webmaster Manege "De Barrage".
23 mei 2001
Zondagavond 20 mei is er weer een fries merrieveulen geboren Feitske, dochter van Geke, van de familie v/d Helm. Wij feliciteren jullie van harte met Feitske en dat zij mag opgroeien tot een mooie stermerrie! Er zijn een paar foto's geplaatst bij friezen-Geke. Verder gaat het met Dytske erg goed,  ze staat veel met Famke en de shetlanders op de wei. Teije en Tjalko staan er ook in de vroege ochtend wanneer het nog niet zo erg druk is in de andere weiden. De Zeskamp is verplaatst van 1 juli naar 8 juli i.v.m. wedstrijd in Hoofddorp. De inschrijving is verlengd tot 19 juni. Inschrijven met tegelijk de betaling voor het team achter de bar! De prix caprilli/cross wordt verplaatst naar andere datum.
4 mei 2001
Gisteravond om 23.35 uur is Dytske, de dochter van Famke, eindelijk geboren! Een paar foto's van de eerste 13 uur van haar leven staan bij friezen. Ik houd jullie de komende weken op de hoogte van haar ontwikkeling. Mijn hartelijke dank gaat uit naar Marja voor alle hulp en natuurlijk ook Marien, die mij zoveel nachten heeft bijgestaan!
22 april 2001
Nog steeds geen veulen van Famke! Op 6 mei is er een onderlinge springwedstrijd en ABC diploma rijden, dit is vervroegd i.v.m. de aflastingen van de officiële wedstrijden i.v.m. MKZ (was eigenlijk gepland op 24 juni. Bij de hoefsmid is stukje bijgeplaatst over een hoornzuil. Er is ook een nieuwe link nl. Nico Knijn Dierenarts. Kalender is aangepast. En tot slot zijn er mensen bezig met het organiseren van een Zeskamp, waarover de informatie in het Barrageblad staat. Inschrijven per team kan achter de bar. Het gaat om teams van 2 volwassenen en 4 kinderen. De datum is 1 juli. Belooft een heel spektakel te worden. Dus schrijf je in voor 19 mei. Kosten zijn f 8,- per persoon.
10 april 2001
Na 10 lange nachten waken bij Famke, die haar tweede veulen moet krijgen, zijn we gister tot de ontdekking gekomen dat de hengstenhouder een foutje had gemaakt en was vergeten 2 dekkingen op het dekbewijs te zetten. Dus de verwachte datum is nu rond 24 april of rond 16 mei.  Wordt een spannende tijd! In mei moet ook Geke haar veulen krijgen. Meer drachtige merries hebben we niet dit jaar. Wat de MKZ betreft weet nu iedereen waar hij zich aan te houden heeft, geen kontakten met bedrijven in de buurt waar evenhoevigen staan. Schoenen ontsmetten bij binnenkomst. Voorzichtig met bosritten!
30 maart 2001
Het is een spannende tijd, we verwachten eigenlijk iedere dag dat de manege weer gesloten moet gaan worden i.v.m. het uitbreiden van MKZ. Gisteren is de A.I.D. bij ons geweest en voorlopig mogen we draaien nu we een mat met ontsmettingsmiddel op de brug hebben geplaatst en de schapen achter op het land blijven. Verder mogen we geen mensen toelaten die ergens vandaan komen waar er evenhoevigen staan. En moet iedereen bij binnenkomst en verlaten van de manege met de schoenen door de bak met ontsmettingsmiddel. Gelukkig mocht er wel hooi en stro en voer geleverd worden en is de mest weer opgehaald. Het enige grote probleem is dat het afval niet opgehaald mag worden ondanks alle ontsmettingsmiddelen. Het bedrijf dat dit normaal doet heeft besloten voorlopig niet bij maneges langs te gaan. Maar goed daar vinden we ook wel een oplossing voor. Het allerergste is het voor de boeren die al hun dieren afgemaakt zien worden!
24 maart 2001
Vanaf 12.00 uur vanmiddag is de manege na overleg met de A.I.D.  weer geopend. Het was gelukkig maar van korte duur dat we dicht moesten in verband met MKZ. Wij zijn Marja, Carolien, Sarie en Wilfred, die de hele zorg voor alle paarden op zich genomen hadden, zeer erkentelijk! De lessen starten maandag weer tenzij er nieuwe maatregelen genomen worden en alles weer afgesloten moet worden. 
14 maart 2001
Het was een zeer geslaagde zondag. Alle equipes hadden er hard voor gewerkt. Er deden zelfs moeders mee die normaal niet rijden. Van iedereen kregen we te horen dat het zeker voor herhaling vatbaar is en zelfs een nieuwe suggestie volgende keer met partners (er zijn er al een antal op les gegaan bij Marja hoorde ik). Ik wilde van hier vandaan het bestuur van R.M.V de Barrage hartelijk dank zeggen! De foto's en de uitslag zijn geplaatst op de gebruikelijke pagina evenementen. Onze felicitaties gaan uit naar Erica en Lindy Gaerthe (1ste) Marian v.d. Stoep en Ceciel (2de) en Helga en Femke Swaagman (3de)!
7 maart 2001
Na een heel fijne vakantie met veel zon en sneeuw en gigantische files nu weer een klein stukje over de wedstrijd van a.s. zondag. Dit beloofd een heel gezellige leuke dag te worden, er is namelijk een ouder/kind equipe dressuurwedstrijd georganiseerd door de vereniging. Er zijn heel veel inschrijvingen! De aanvang is 8.45uur en het is ca. 5.00 uur afgelopen. 's Morgens rijden de ouders en 's middags de kinderen. Er zijn wel aantal ouders en/of kinderen geadopteerd voor deze dag heb ik gehoord. Verder verwelkomen we Harm (fries) van de fam. de Groot bij ons op stal. En vandaag ook nog 2 merries voor tijdelijk van de fam. v.d.Helm. Het friezenaantal op onze manege is daardoor gestegen naar 12! Volgende week verslag met foto's van de wedstrijd.
13 februari 2001
De Western wedstijd van afgelopen zondag was perfect geregeld en heel leuk om te zien. Onze hartelijke dank gaat uit naar Sarie, Franciska, de Jury, de ringmeester (Marga Landheer) en Nicolien. De foto's van de trail heb ik voorlopig in de westernbladzijde gezet, zodat iedereen vast kan kijken. Na de vakantie verplaats ik ze naar evenementen en komen er nog een aantal foto's bij. Teije, het veulen van Famke is weer terug op de manege na bijna 2 jaar in Friesland gewoond te hebben. 
1 februari 2001
Aanstaande zondag is er een opengestelde wedstijd aanvang 's morgens vroeg. En zondag 11 februari is er een Western wedstijd voor beginners! Verder is er deze keer weinig nieuws te melden. De vorst is gelukkig voorbij en daarmee ook de ellende van bevroren waterleidingen. Marien en Marga hebben een hond gekocht. En Carolien en Daniel zijn op zoek naar een leuke pup.  Suggesties vooe nieuwe dingen op deze website kunt U melden op het messageboard of per email.
14 januari 2001
Vandaag zijn de kampioenen 2000 van RMV de Barrage bekend gemaakt en gehuldigd. De foto's zijn geplaatst bij evenementen (helaas allemaal een beetje te donker), maar toch wel leuk om te zien. Wij feliciteren Irma van Koppen, Lotte van Engelen en Stephanie van Leeuwen met dit mooie resultaat!

1 januari 2001

Wij wensen iedereen een Heel Gezond en Gelukkig 2001 en natuurlijk ook met veel paardenplezier!
27 december 2000
Het is weer voorbij de 10de Kerstshow van manege de Barrage. Het was een echte jubileum uitvoering.Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om er een weergaloos succes van te maken en dat is perfect gelukt! De foto's kunt u bekijken bij evenementen.Ik wilde iedereen die meegewerkt heeeft aan onze show van harte bedanken en mijn speciale dank voor Marja, Marcel(speaker), Ron(muziek), Sarie, Nicolette, Nicolien, Mattie, Elly, Anne, Ciska, Carolien, Menny, De Kerstman, Eric, Annelies en natuurlijk Astrid, Marien en Jaap.
20 december 2000
Het duurde lang voor dat mijn computer gerepareerd was en helaas is de reparatie mislukt en moet ik hem weer paar weken missen. Ik probeer het wel uit te stellen totdat de foto's van de Kersthow op de website staan. Het belooft een groot spektakel te worden en iedereen is erg druk bezig met de voorbereidingen zoals oefenen, kleding maken enz. KERSTSHOW 26 december van 14.00 tot 17.00 uur! Toegang gratis!
2 december 2000
Het was een hele happening vanmiddag op de manege. Sint Nicolaas en zijn Pieten hadden tijd gevonden op bezoek te komen. De kleine kinderen kregen allemaal een kadootje en de grotere hadden voor elkaar een surpise gemaakt. Al met al een feestelijk gebeuren. De foto's staan zoals gewoonlijk geplaatst bij evenementen. Dank aan RMV de Barrage en Marja de Jager die dit evenement georganiseerd hebben en natuurlijk ook aan Sint en zijn Pieten!!!!
26 november 2000
De Wedstrijd van gisteravond was perfect georganiseerd en er waren schitterende paren plus 2 dames die een kuur op muziek reden. De winnaars voor het technische gedeelte zijn Melanie Robart en Mireille Janssen, voor de aankleding van zichzelf en hun paarden zijn dat Saskia Landheer en Laura Coenraadts (helaas nog geen foto beschikbaar). De foto's zijn geplaatst bij evenementen.
18 november 2000
Denkt u aan de Pas de deux wedstrijd volgende week zaterdag: aanvang 19.00 uur!!! Verder heeft Francien Winter deze week een stuk geschreven over Carrouselrijden (staat bij lessen). Heel interessant om te lezen. Voor de rest weinig te melden deze week.
12 november 2000
Vandaag is er een grote opengestelde westrijd op de manege. Mocht er belangstelling voor zijn, om  in samenwerking met de vereniging (R.M.V. de Barrage) voortaan de uitslagen van alle wedstrijden ook op onze website te vermelden, dan hoor ik dat graag van U en gaan we daar eventueel aan werken!! De westernsite is weer een paar foto's rijker met dank aan Sarie! De verhalen van de manegepaarden zijn ook klaar! Behalve die van Serena, Flynn en Jolly, maar die komen nog zo snel mogelijk. Verder hebben de hertjes (3 hebben we er nu) een nieuw onderkomen gekregen achter het huisje van Hammie en Pumba onze hangbuikzwijnen en hoeven ze niet meer samen met de kippen in één hok. Zaterdagavond 25 november Pas de Deux wedstrijd! Aanvang: 19.00 uur!!!
1 november 2000
Vandaag weer aantal verhalen bij de manegepaarden galerij gezet, geschreven door Marja, Carolien, Melanie en Marieke Laurman (zij loopt stage bij ons op de manege) waarvoor mijn hartelijke dank! Het is alweer een drukte van belang met alle voorbereidingen voor de Pas de Deux wedstrijd van 25 november a.s. Iedereen is zijn/haar proef aan het oefenen, want ze willen natuurlijk zo origineel en goed mogelijk laten zien wat ze kunnen! Aan de Kerstshow wordt ook al druk gewerkt dus al met al weer een aantal leuke dingen in het vooruitzicht! Ik hou U op de hoogte.
22 oktober 2000
Zo, na een erg regenachtige vakantie heb ik nu weer even tijd gemaakt voor onze website. Ik probeer hier en daar wat nieuwe plaatjes in te voegen. En er wordt ook weer gewerkt aan de verhaaltjes bij de manegepaarden. Wij hebben weer  nieuwe pensionklanten gekregen, er was wat ruimte ontstaan om dat er een aantal mensen na de zomerperiode toch niet meer terug gekomen zijn. Bij deze een hartelijk welkom voor de nieuwe klanten en hun paarden!
1 oktober 2000
De Open Dag van gisteren is weer een succes geweest! Mede door alle inspanningen van alle mensen die in de manege werken, de klanten en alle vrijwilligers! Waarvoor onze hartelijke dank! De weergoden waren ons ook het grootste gedeelte van de dag goed gezind. Nu krijgen we weer een beetje rust en daarna gaan we weer verder met onze jaarlijkse Kerstshow. De foto's van de open dag zijn te bewonderen bij evenementen. 
23 september 2000
Er zijn twee mededelingen een goede en een slechte. De goede is dat Scooter weer helemaal opgeknapt is en nu alleen nog maar hoeft aan te sterken. Maar Djali is helaas naar de paardenhemel gegaan! Het was een hele lieve tinker en we zullen haar erg missen!
Verder zijn de voorbereidingen voor de Open dag (volgende week zaterdag) in volle gang. Als de weergoden ons gunstig gestemd zijn kan er bijna niets meer fout gaan!!
17 september 2000
Er is niet veel nieuws te melden deze keer. Scooter was heel ziek en is nu, hopen we, weer aan het opknappen. Ik ben bezig hier en daar wat foto's te vernieuwen. Als er eventueel suggesties zijn graag emailtje of berichtje op messageboard.
10 september 2000
Pff....na 2 computercrashes, waarbij alle gegevens verloren zijn, is het mij eindelijk gelukt, nadat Marcel Gan en Marcel van Wensveen de computer hebben gerepareerd (met heel veel dank) de website weer terug in mijn computer te krijgen! Dus vanaf nu komen de updates weer zo snel mogelijk. Wij zijn met iedereen op de manege heel druk bezig met de voorbereidingen voor de OPEN DAG. Wij hebben nieuwe platen op het dak gekregen, waardoor de manege veel lichter is gworden. De buitenkant is ook geschilderd in een nieuwe kleur groen. En de binnenbak wordt komende week vernieuwd! O ja, hebben jullie de hertjes al gezien die sinds 2 weken in de tuin bij de kippen, de eenden, de konijnen en de hangbuikzwijnen lopen? Heb er een foto van op de pagina 'manege' gezet. Dat was alles voor deze keer!
19 augustus 2000
De Open Dag is verplaatst naar zaterdag 30 september!
13 augustus 2000
Het beloofde stukje van Sabbe komt eraan, hij heeft het erg druk met zijn nieuwe zaak. De instructieweken zijn in volle gang op de manege, kunnen jullie zien bij evenementen en dan instructie weken. De Open Dag is al over 2 weken, dus is iedereen erg hard aan het werk om er weer een succes van te maken.
16 juli 2000
Het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand is dat Sabbe zijn eigen bedrijf heeft opgericht, nl. Sabbe Services. En dit bedrijf doet alles op het gebied van netwerk en websites ontwerpen en onderhouden. Uitgebreider horen jullie het zo snel mogelijk van Sabbe zelf. Voor de rest ben ik net terug van vakantie en ga komende week weer wat verhalen bij de manegepaarden invoegen. Zappa heeft zijn verhaal al, geschreven door Ciska. 
21 juni 2000
Er is niet zoveel nieuws te melden. Er zijn al een aantal verhaaltjes geplaatst op de paardengalerij, geschreven door Ciska en ook een door Melanie (Suddenly) en Carolien (Floss). Het oude email adres blijft nog bestaan tot 31 december.  De western wedstrijd is verplaatst naar zondag 2 juli en de Prix caprilli/Cross naar 9 juli. En de instructieweken gaan beginnen op 10 juli. Dat was het dan voor deze keer.
 
17 mei 2000
Nieuwe nieuws pagina omdat het anders veel te lang gaat worden. Een item op de website namelijk bijna alle manegepaarden in een foto galerij. De bedoeling word bij elk paard of pony een verhaaltje te plaatsen, dit wordt geschreven door Ciska. Verlopen links zijn verwijderd zover mogelijk. Per 1 juni is het niet meer mogelijk om op het oude emailadres te mailen. Voor alle duidelijkheid het nieuwe mail adres met vragen over de manege mail naar info@barrage.nl voor vragen of opmerkingen over de website mail naar mburg@barrage.nl . Het nieuws van de vorige keren is via de link onderaan deze pagina te lezen. Veel plezier op de WebSite.
 
 

 

 

 

Nieuws Archief